Monday, October 17, 2011

1ST GIVEAWAY MR BAIZ ~ RM300 untuk di Menangi!!!


Jom join contest Mr Baiz!
Tarikh tutup: 31 Oktober 2011

nak tahu ape hadiahnya???




PEMENANG 1 
HOTPERFUME 20ML (2BOTOL) + 5 ML (4 BOTOL) + PERFUME KERETA GANTUNG (1) SPRAY (1) + AROMATHERAPY CONE (1 BUNGKUS) + CITRONELLA CONE (1) SPRAY (1) (Hadiah bernilai RM130)

PEMENANG 2 
HOTPERFUME 20ML (1 BOTOL) + 5 ML (3 BOTOL) + PERFUME KERETA GANTUNG (1) SPRAY (1) + AROMATHERAPY CONE (1 BUNGKUS) + CITRONELLA SPRAY (1)
(Hadiah benilai RM90)



PEMENANG 3
HOTPERFUME 20ML (1 BOTOL) +  5 ML (2 BOTOL) + PERFUME KERETA SPRAY (2) + AROMATHERAPY CONE (1 BUNGKUS) + CITRONELLA CONE (1)
(Hadiah benilai RM80)

Saturday, October 15, 2011

CONTEST : TEKA UMUR SAYA?


Senang jer nak join contest ni...
1. Follow this blog: Me, Myself & I
2. Letak banner dengan link skali
3. Tag kawan2: Alang / Yan / Yaati / Nany / Nuhar/ Kadee (sila la join yer)


Mummy Zura teka umur Diah waktu ni 26 tahun.

Friday, October 14, 2011

Give Away Kelaaaassss U Wawa!!



Jom join GA yg dianjurkn oleh WAWA.hadiah yg menarik menanti anda semuanya ..Terutamanya best prizenya!.Apalagi,nak join?Klik banner diatas jerrrr.

Syarat-syaratnya:

1. Follower Wawa Tasliman
2. Post dalam blog you all entry bertajuk "Give Away Kelaaaassss U Wawa!!"
3. Masukkan Banner contest dan link kan terus ke blog ni.
3. Letak picture korang bertudung yang paling stylo mylo. Boleh seorang, bersama teman or your partner, ramai pun ok.
4. Include sekali dalam entry, your personal quote or slogan masing-masing. Tak kisah panjang mana pun. 
5. Jawab soalan ni ok: Adakah anda sudi untuk makan bersama wawa di The Garden Cafe, Alamanda, Putrajaya?!
5.  Tinggalkan link entry you all di ruangan comment Give Away Kelaaaassss U Wawa!! ni.

Expired Date: 1 Disember 2011!

So ni picture yang di pertaruhkan.. keh keh keh...

Lean on me, when you're not strong, and I'll be your friend, I'll help you carry on, for it won't be long, 'til I'm going to need somebody to lean on!

Sudi ke tak nak gie makan dengan Wawa? harus la nak weiiii.. Yes I do! (cewahh macam mat saleh propose nak kawen lak.. ahaks)

Fantaghirolynn Giveaway








Syarat Penyertaan :

1. Follow Blog INI.
2. Buat simple entry mengenai GA ini.
3. Letak banner di entry dan linkback.
4. Tak perlu letak banner di sidebar.
5. Tinggalkan url link anda di entry ini.
6. Tarikh tutup adalah pada 1 November 2011.

**Pemenang dipilih melalui Cabutan Bertuah.

Hadiah : 
 3 pasang Selipar angry bird untuk dimenangi!

GA: preciousfitting.blogspot.com

Assalammualaikum semua... Salam Jumaat untuk korang.. aku suka jumaat sebab agak rilek skit kat ofis ni.. tak terburu-buru nak kejar dateline dan meeting. hehehehe

http://preciousfitting.blogspot.com ada GA contest yang mana korang boleh menang blouse putih yang santek ittew...*rujuk pic bawah ni

Nak menang? kalau tanak pun bagus gak.. banyak peluang aku nak menang. follow step di bawah ni:
1. Follow blog: http://preciousfitting.blogspot.com
2. Tempek 1 keping gambar yang korang paling sayang sekali (kawan ke.. bf ke... suami n anak2 ke.. kekasih gelap korang ke.. oppsss!)
3. Pastu sila bagi taw ape yg menyebabkan korang sayang sgt kat dorang ni
4. Tag la sekampung kawan2, sedara mara, sepupu sepapat utk join contest ni
5. Tinggalkan entry link korang kat ruang komen sini

Tarikh tutup: 30 Oktober 2011


and Yes! I choose this. It was taken during Eid celebration with the black and white theme. This is family picture with MamaTok and the two grandchildren Aqil and Amir. Love is always bestowed as a gift – freely, willingly and without expectation. We don’t love to be loved; we love to love. I have learned not to worry about love, but to honor its coming with all my heart.

Love hugs,
Zura

Thursday, October 13, 2011

Contest Best Photo of Me by Mayalisa

Hi readers,

Amacam? suka ker ada banyak GA ni... ye la tu mesti suka.. lagi pulak dapat tahu hadiah best-best kan? okey uols.. ada satu contest GA yang korang hantar picture korang yang paling korang suka  paling sedap mata orang lain memandang. *boley cam tu? hehehehhe

Seperti biasa, setiap contest harusla ada syarat-syaratnye kan uols.
1. Buat entry korang jangan buat best-best taw, nanti susah I nak menang
2. Tempek gambar korang kat entry tu letak yg agak-agak comot skit taw
3. Jangan ingat lupa banner GA Mayalisa
4. Tag musuh yg paling korang benci  kawan korang (*biar dia pun join GA yg dapat hadiah hebat ni) .. Yan/ Yaati/ Nany & Alang .. seperti biasa la yerr
5. Comment kat link tu senang Mayalisa nak keep track.



hehehe.. ni picture preggy 9 bulan. Dalam ni ada ensem brilliant boy name Aqil. 

Love hugs,
Zura


Giveaway: FM Macam-macam Ada

Yay! Macam-macam ada... ape yang ada?  Hadiahnya 5 Fridge Magnet dari PD, Fraser Hill, Bukit Merah dan Sabah untuk 5 pemenang bertuah!! chaiyook! 

Giveaway Ulangtahun Kelahiran ke 2 Rayyan

Sempena birthday boy Rayyan.. Mama Rayyan buat GA contest. So ape uols kena buat? Just follow this steps:


1. Buat entry ringkas
2. Lekat banner di bawah tu dan link kan ke entry ini.
3. Tinggalkan link entry anda di ruang komen
4. Letak banner kat sidebar sekali yer..
5. Mesti jd follower blog ni & SINI



Tarikh tutup:30.10.2011

PERFUMES FARM CONTEST


Hi darlings readers!

Here is a good news for perfume lovers. There is GA contest going-on from Perfumes Farm (click at the link). And I can tell you, I am so excited about the contest. Why? because it's perfume, gorjes!


What should you do to win the fabulous prize from Victoria's Secret?

1. Write an entry entitled "PERFUMES FARM CONTEST"
2. Put your most cheerful picture inside your entry.
3. Link your entry to this site.
4. Comment this entry and put your entry link so that I can visit your page.
5. The most cheerful picture will be the winner.





So, I am browsing through all the pictures and found Aqil picture which was taken on August 2011. This was capture at Laman Budaya, Shah Alam when we do our family picnic there. It was awesome to spend-time with your love ones. Aqil now is 3 years, he able to poo-poo him self, wearing own clothes, saying out his satisfaction or feel uneasy with something. He such an adorable! So yeah.. I bet on this picture then.. hehehehe..

Hurry up and send your entry now!

Love hugs,
Zura

Angry Bird Keychain Giveaway By Lulu Caldina


Jom join GA Lulu Caldina!!!
Tarikh Tutup: 18 Oktober 2011

Menangi Hadiah Penginapan Percuma dan Wang Tunai dalam Peraduan Tulis dan Menang di mawarmerah2008.com

Assalammualaikum semua,

Ada sesiapa di sini pernah pergi ke home-based Swiss Garden Hotel (Swiss Garden Kuantan / Swiss Garden Damai Laut) @ Berjaya Meranti Park Suites Bukit Tinggi Pahang??  Anda semua berpeluang untuk mendapatkan percutian percuma tajaan Kak Long Mawar Merah. (sila klik di link untuk mengetahui syarat-syarat peraduan).









Kak Long, Ini jawapan Zura:

Menangi hadiah dalam Peraduan Tulis, Teka dan Menang di blog Kak Long Mawar Merah di adakan sempena  Ulang Tahun Perkahwinan Kak Long yang ke 4 pada 30 Jun 2011 dan Ulang Tahun ke- 2 mawarmerah2008.com beroperasi di domain dan hosting berbayar.

Yang perlu di kekalkan: blog header yang comel itu
Yang perlu di perbaiki: tambahkan ruangan carian untuk entri-entri sebelum ini

Wah.. teruja zura nak tahu hadiah misteri Kak Long.

Oh ya! lupa nak beritahu hadiah-hadiah yang kak long sediakan untuk pemenang.

Hadiah Peraduan Tulis, Teka dan Menang:

Hadiah Utama :  Satu Hadiah Penginapan 3 Hari 2 Malam di rangkaian home-based Swiss Garden Hotel (Swiss Garden Kuantan / Swiss Garden Damai Laut) @ Berjaya Meranti Park Suites Bukit Tinggi Pahang – tertakluk kepada kekosongan tempat di hotel tersebut dan tarikh tempahan sebelum Jun 2012.

Hadiah Kedua :  2 hadiah wang tunai RM 70 setiap seorang (akan dimasukkan dalam akaun pemenang)

Hadiah Keempat : 3 pasang tiket untuk menyaksikan tayangan filem di pawagam Golden Screen Cinema @ di TGV (Kak Long akan kreditkan harga tiket kepada pemenang)

Hadiah Keempat : 5 x  topup Maxis / Digi/ Celcom RM 10

Kriteria Pemilihan Pemenang:-

1.  Pemenang memenuhi syarat peraduan.
2.  Ditentukan menerusi Random.Org. tanpa mengira sama ada jawapan yang diberikan.
3. 1 hadiah misteri akan diberikan kepada peserta yang  pertama berjaya menjawab soalan yang diberikan di atas dengan tepat.


Untuk semua blogger-kipas-susah-mati-give-away-contest, ini adalah peluang keemasan. Jangan tunggu lagi! Klik sini.

Nak OLe - OLe Korea dari yanayassin.blogspot.com



Nak fridge magnet santek ni? Ni GA Yana Yassin.  Kalau uols nak, jom join *klik kat banner


Bestnya Yana dapat gie Korea. Zura belum pernah sampai sana lagi. Tapi tempat yang Zura teringin sangat nak pergi ialah Disneyland California.. perghh mesti lagi besar dari Disneyland Hong Kong.

tak dapat pergi lagi... so kita layan mata la dulu ekk...





Tag: Alang / Yaati / Yan / Nany / Sue (korang dah tau nak wat ape kan? heheheh mcm x biasa lak)

Birthday Giveaway!!!!! - by CT


Jom join GA CT! boleh klik kat banner for more info.

Contest Header Menarik - by Pak Joe

Hi readers,

Uols pandai buat header? tak pandai? bagus.. byk skit peluang aku nak menang.. pandai? okey ada satu kontes yang Pak Joe buat. Kat blog Pak Joe ni uols boleh dapat banyak info, terutama untuk blogger2 baru berkecimpung dalam dunia blog ni. Just refer kat situ.



Memandangkan aku baru jer buat header baru ni.. so agak excited nak join GA Pak Joe. So here you go...

Header ni aku letak gambar family. saje bagi hitam putih sket (*tak de la nampak chubby sangat muka aku... keh keh keh) yang bawah tu bagi nampak ceria sket.. so letak la kaler2.. kang kalau aku letak black & white jer dah macam hape jer ghupenye kan?

Ada syarat lain? mesti la uols.. mcm biasa uols kena:
1. follow blog Pak Joe
2. buat lerr entry mcm aku buat ni
3. klik 'like' kat fanpage Pak Joe (*ade kat sidebar tu)
4. tarikh tutup: 13 November 2011
5. tag blogger lain: Yaati / Alang / Yan (macam tak biasa la korang dgn GA ni kan.. hehehehe)
6. letak ler header yg korang nak pertaruhkan tu kat entry korang nanti..

Susah? bagus3x xper.. usaha itu tangga kejayaan...

Love Hugs,
Zura

Suka-Suki Give-Away by Jeeha

Hi readers,

Nak menang sesuatu? heheheh mesti la nak kan? jom join Jeeha...


Senang menang!

Steps:
1. Follow blog: http://jeeha-contest.blogspot.com & http://nurulnajihaharusli.blogspot.com/
2. Buat entry pasal GA ni
3. Letak banner kat sidebar
4. Tinggalkan link kat ruangan komen.
5. Siap. Tunggu jer Jeeha umumkan pemenang pada: 30 Oktober 2011 @ 7.15pm (nape siap ada spesific masa? *sebab this time Jeeha lahir...)

Hadiah? Dia tak dapat fikir lagi.. so what ever it is.. jom semakkan ruangan komen dia uols.. heheheheh

Hugs Love,
Zura

Join my GA: http://zura-baharudin.blogspot.com/2011/10/special-give-away-contest-prudential.html

1st Giveaway by PrudentialForLife - Zura Baharudin


Hi Peeps,

There is special giveaway contest 1st ever for this blog PrudentialForLife. Very simple, all you need to do is just to follow this steps:

1.       Follow-this blog : http://prudentialforlife.blogspot.com & http://zura-baharudin.blogspot.com
2.       Put below banner at your side blog with this link : http://prudentialforlife.blogspot.com

3.        To refer others the posting.
4.    Do your creative posting babe!
5.    Leave a comment in this posting for me to refer later.
6.       Closing Date: 29 February 2012 (I like this date.. its leap year!)
7.    Give-away-contest winners will be chosen based on the top highest.
8.    The Judge’s decision is final and binding. No correspondence shall be entertained.
9.    The Judge's have the right to change the prize to the equivalent if there is no stocks available. 


Terms & Conditions:

1.       Must use your own blog.
2.       Complete all the steps above.
3.       Prize is given on the:
a.       Most Referral Program x 1
b.      Most Creative Posting x 1

4. Winner will be announce after 4 weeks of the closing date.      

**********************************************************************
Most Referral Program will win Limited Edition Prudential Golf Umbrella x 1 (as pic below)


+ PruMyChild game board (as pic below) x1


Note: to refer people on the PrudentialForLife blog and winner will be count from the most referral.

***********************************************************************

Most Creative Posting will win Limited Edition Prudential Golf Umbrella x 1 (as pic below)


+ Complimentary GSC Movie Tickets x2

Note: the most creative posting of PrudentialForLife blog and give-a-way contest will win this!
***********************************************************************

Hurry peeps! Lets start your posting now and refer people to me.


Love Hugs! wmuaah wmuaah :)